Aubergine lasagne

Een uitprobeersel met als basis het recept van Vivian en de rest van mezelf.
Ingrediënten:
2 aubergines
Lasagne bladen
Verse tomaten of uit blik
Pakje tomato frito
Olijfolie
Uien fijn gesnipperd
Knoflook
Peper, zout, paprika poeder, bouillonpoeder
Verse basilicum en peterselie
Bechamelsaus vlgs recept
Italiaans gekruide worstjes
Mozarella 4 stuks

Snipper de ui en pers de knoflook in een ruime pan met een scheut olijfolie en smoor glazig. Voeg de tomaten toe en de frito. Zet vuur klein en kruid naar eigen smaak.
Snijdt de aubergine in plakken van 1 cm en leg ze op een bakplaat onder de grill. Grill de worstjes daarna en snijdt in plakjes. Maak een bechamelsaus maar dan een grotere hoeveelheid dan je normaal zou doen.
Neem een ovenschaal en ga nu laag voor laag de schaal vullen, dus eerst tomatensaus met daarin de aubergine, worst, mozzarella, dan een laagje bechamel en lasagnebladen. Herhaal dit tot de schaal vol is. Zet een half uur in de oven op 200 gr.
Smakelijk!

20130614-181231.jpg

20130614-181239.jpg

20130614-181247.jpg

20130614-181254.jpg

20130614-181302.jpg

Plaats een reactie